DISTRIBUIȚI

Reclamele la procedurile estetice menite să schimbe aspectul fizic al unei persoane vor fi interzise în programele mass-media care vizează tinerii sub 18 ani, începând din luna mai anul viitor, a anunţat autoritatea de reglementare a regulilor generale aplicabile în domeniul publicităţii, relatează joi dpa, potrivit agerpres.

Potrivit noilor reguli, companiile nu vor mai putea face publicitate la proceduri estetice precum mărirea sau reducerea sânilor, abdominoplastia, operaţia pleoapelor, remodelarea nasului, liftingurile faciale şi implanturile de păr, în timpul programelor TV care se adresează tinerilor sub 18 ani sau în alte mass-media care vizează direct persoanele sub 18 ani sau un public din care face parte şi această grupă de vârstă.


Citeşte şi: Firma lui Hunter Biden a ajutat o companie chineză să achiziționeze o mină bogată de cobalt. Valoarea afacerii se apropie de 4 miliarde de dolari! – Black News

Interdicţia acoperă, de asemenea, reclamele la tratamentele de întinerire a pielii, precum tratamente injectabile, peelinguri chimice şi laser sau tratamentele de iluminare a tenului şi produsele pentru albirea dinţilor.

Măsura a fost luată ca răspuns la preocupările legate de prejudiciile pe care reclamele la intervenţiile estetice le-ar putea aduce tinerilor, cum ar fi presiunile privind imaginea corporală şi problemele de sănătate mintală, precum şi la cele privind riscurile şi potenţialele complicaţii ale procedurilor.

Citeşte şi: Mexicul scoate armata împotriva cartelurilor de droguri – Black News

„Noile reguli vor asigura ca reclamele să nu poată fi direcţionate către tinerii sub 18 ani şi, acolo unde copiii şi tinerii le văd, regulile noastre stricte în privinţa conţinutului vor face ca acestea să nu poată induce în eroare sau exploata vulnerabilităţile tinerilor”, a declarat Shahriar Coupal, directorul Committee of Advertising Practice (CAP), autoritatea de reglementare menţionată.