DISTRIBUIȚI
AFP

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a început marţi o vizită în Serbia, în cursul căreia va avea întâlniri cu oficiali de la Belgrad şi se va deplasa în regiunea Sandjak, cu majoritate musulmană, din sudul Serbiei, la graniţa cu Muntenegru, transmite dpa. potrivit agerpres.

Erdogan a fost întâmpinat la sosirea pe aeroportul din Belgrad de omologul său sârb Aleksandar Vucic, luni seară, cu puţin înaintea miezului nopţii.


Din delegaţia turcă mai fac parte opt miniştri şi 185 de oameni de afaceri, printre proiectele care vor fi discutate urmând să se afle cel al unui gazoduct şi proiectata autostradă Belgrad-Sarajevo.

Citeşte şi: Erdogan A AŢIPIT la o conferinţă de presă comună cu preşedintele Ucrainei – VIDEO

Agenda vizitei este centrată pe economie şi comerţ, însă preşedintele turc ar putea face presiuni pentru închiderea şcolilor şi organizaţiilor neguvernamentale afiliate clericului turc Fethullah Gulen, aflat în exil în SUA şi acuzat de Ankara că a orchestrat tentativa de lovitură de stat din iulie 2016.

Miercuri, Erdogan se va deplasa în Sandjak, regiune cu majoritate musulmană, după care va reveni la Belgrad şi apoi în Turcia.

În cadrul eforturilor de a-şi creşte influenţa în Balcani, Ankara se concentrează în mod special pe Bosnia, stat cu majoritate musulmană şi legături istorice cu Imperiul Otoman. Influenţa turcă este de asemenea puternică în Macedonia şi Kosovo.