DISTRIBUIȚI
Wikimedia Commons

Recent desemnatul premier peruan Pedro Cateriano a pierdut marţi votul de învestitură din Congres, forţându-l pe preşedintele Martin Vizcarra să numească un nou guvern în contextul în care ţara se luptă cu pandemia de COVID-19, relatează dpa şi EFE, potrivit agerpres.

Cabinetul a fost respins cu 37 de voturi pentru, 54 împotrivă şi 34 de abţineri, a anunţat agenţia de ştiri naţională Andina.


Citește și : China ameninţă cu o ‘ripostă’ în cazul expulzării jurnaliştilor săi din SUA

Vizcarra l-a înlocuit pe prim-ministru şi mai mulţi miniştri la jumătatea lunii iulie, după ce numărul mare de îmbolnăviri de COVID-19 şi criza economică i-au scăzut popularitatea.

Peru a înregistrat peste 430.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, al şaptelea cel mai mare bilanţ din lume.

Cateriano a apărut în faţa Congresului ţării sale cu un plan de a redresa economia, cerând votul parlamentarilor pentru a putea activa ca premier.

„Ca democrat, respect ce spune majoritatea”, a declarat Cateriano după vot, al cărui rezultat îl obligă pe el şi restul cabinetului să demisioneze.

Citește și : Macron anunţă o suplimentare cu zece poliţişti la Toulon

Pandemia provocată de coronavirus ar putea amplifica sărăcia în Peru, a declarat premierul în faţa Congresului, propunând un plan de relansare economică ce include stimulente pentru sectorul minier cheie şi măsuri pentru a atenua sărăcia.

Preşedintele Vizcarra a convocat alegeri generale pentru luna aprilie 2021.