DISTRIBUIȚI

În total 26 de civili de diverse naţionalităţi au fost răniţi miercuri în explozia unui ”proiectil” tras de către rebeli huthi din Yemen către aeroportul Abha, în sud-vestul Arabiei Saudite, a anunţat coaliţia condusă de saudiţi care intervine miitar în Yemen, relatează AFP, potrivit news.ro.

Potrivit colonelului saudit Turki al-Maliki, trei femei – o saudită, o indiană şi o yemenită – şi doi copii saudiţi se află între persoanele rănite.


Citeşte şi: Shinzo Abe ajunge la Teheran, fiind primul premier nipon care vizitează Iranul în ultimii 41 de ani

Alţi opt răniţi au fost spitalizaţi, iar alţii au primit îngrijiri la faţa locului.

Proiectilul a avariat uşor sala sosirilor de pe aeroport, ”tranzitată de mii de călători zilnic”, potrivit colonelului.

Postul de telviziune Al-Massirah, controlat de către huthi, a anunţat anterior un tir de rachetă de croazieră vizând Aeroportul Abha, care şi-a atins ”obiectivul” şi a provocat o întrerupere a zborurilor.

Colonelul al-Maliki a evocat acest anunţ pentru a sublinia ”caracterul terorist al atacului” vizând civili şi care ”echivalează cu o crimă de război” în opinia sa.

Citeşte şi: SUA au cerut OFICIAL autorităților britanice extrădarea lui Julian Assange

Aceasta este totodată proba faptului că rebeli houthi ”continuă să primească armament nou şi sofisticat”, a subliniat el, acuzând ”regimul iranian de susţinerea, în afara frontierelor sale, a unor acţiuni teroriste”.

Ofiţerul saudit a ameninţat cu o ripostă ”rapidă şi fermă faţă de aceste acţiuni, pentru a descuraja miliţiile teroriste şi a proteja civilii”.

Rebelii huthi şi-au intensificat în ultimele săptămâni atacurile cu drone vizând regatul saudit, care intervine militar din 2015 în Războiul din Yemen, la conducerea unei coaliţii proguvernamentale.