DISTRIBUIȚI
RFI

Cel puţin 45 de persoane suspectate de colaborare cu regimul lui Bashar al-Assad au fost arestate duminică de o coaliţie de grupuri rebele în nord-vestul Siriei, au anunţat insurgenţii, relatează AFP, potrivit agerpres.

Acest val de arestări lansat de Frontul Naţional de Eliberare (FNL) a avut loc în provinciile Hama şi Idleb, ultimul scăpând aproape în întregime de sub controlul regimului.


Vezi și: Bilanț nou al victimelor din Indonezia: Autoritățile anunță 91 de morți! – VIDEO

„FNL a lansat o campanie în urmă cu o săptămână care a culminat (duminică) cu arestarea a 45 de susţinători ai reconcilierii şi candidaţi la alegerile municipale anunţate de regimul sirian”, a declarat pentru AFP reprezentatul pentru mass-media al FNL, Adham Radoun.

În total, şaizeci de persoane au fost arestate în cadrul acestei campanii lansate în urmă cu şapte zile şi „represiunea continuă”, a adăugat el.

Citește și: Acțiune ca-n filme! Polițiștii americani au eliberat 11 copii

La rândul său, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a raportat „arestarea a aproape 50 de persoane” în regiunile care se întind între provinciile Hama şi Idleb pentru „încercări de a încheia acorduri de reconciliere cu regimul” şi pentru participare la „întâlniri cu serviciile de informaţii”.

Damascul încearcă să recucerească provincia Idleb şi partea controlată de rebeli a provinciei Hama, după ultimele sale victorii în sudul ţării. Regimul controlează în prezent aproape două treimi din teritoriul sirian.