DISTRIBUIȚI

Insurgenții huthi din Yemen nu vor mai efectua atacuri cu rachete și drone asupra coaliției coordonate de Arabia Saudită, a anunțat gruparea într-un mesaj postat luni dimineață pe platforma de microblogging Twitter, relatează site-ul agenției Dpa, potrivit mediafax.

Anunțul a fost făcut pe fondul presiunii internaționale de a pune capăt razboiului din Yemen, care dureaza de aproape patru ani. Preprezentantul ONU pentru Yemen, Martin Griffiths, a informat că va organiza o nouă rundă a discuțiilor pentru pace, pe care Suedia a fost de acord să o găzduiască.


Citeşte şi: Rusia nu renunţă la Insulele Kurile

Mohammed Ali al-Houthi, președintele comisiei revoluționare a grupării huthi, a declarat că insurgenții din Yemen sunt pregătiți să facă pace, dacă și coaliția saudită va face la fel.

Războiul civil din Yemen a început în 2015, între insurgenţii houthi, susținuți de Iran, şi forţele loiale Administraţiei conduse de Abdrabbuh Mansur Hadi. În contextul confruntărilor militare, organizaţiile teroriste Al-Qaida şi Stat Islamic au intensificat activităţile în Yemen.

Coaliţia coordonată de Arabia Saudită efectuează bombardamente împotriva insurgenţilor huthi. Conflictul s-a soldat, potrivit estimărilor ONU, cu peste 16.000 de morţi, inclusiv 10.000 de civili.

Citeşte şi: Lider al unui cartel mexican de droguri, MORT în închisoare