DISTRIBUIȚI
Daily Express

Rebelii din estul statului Congo au ucis civili și au lovit o importantă centrală electrică, potrivit Reuters, informează mediafax.

Rebelii au ucis civili și au avariat o importantă centrală hidroelectrică aflată în construcție în Parcul Național Virunga din estul Republicii Democrate Congo, a anunțat miercuri operatorul parcului.


Citește și : Londra RESTRICŢIONEAZĂ folosirea apei

Atacul de marți, care a inclus utilizarea artileriei, a venit din direcția pozițiilor deținute de grupul rebel M23, a precizat serviciul parcului într-un comunicat.

M23, care nu a putut fi contactat pentru a oferi comentarii, a lansat o serie de raiduri în regiune în ultimele luni, ucigând zeci de persoane și provocând strămutarea a zeci de mii de oameni.

Este doar unul dintre numeroasele grupuri armate care luptă în estul Congo pentru minerale și terenuri. Marți, presupuși militanți ai grupului CODECO au atacat un sit minier la câteva sute de kilometri nord de Virunga, în provincia Ituri, ucigând 10 civili și patru soldați, a declarat armata pentru Reuters.

Citește și : Un comisar european denunţă declaraţia lui Mahmoud Abbas despre Holocaust: ‘Este INACCEPTABILĂ!’

Nu a fost clar câte persoane au murit în atacul din Parcul Virunga, care a părut să vizeze, de asemenea, o centrală hidroelectrică de 28 de megawați la Rwanguba. Este vorba despre cel mai mare proiect energetic din estul țării care va fi pus în funcțiune peste doi ani.

Un generator și structurile de beton din interiorul centralei au fost lovite, dar în acest stadiu, calendarul de construcție nu este în pericol, au declarat administratorii parcului.