DISTRIBUIȚI
Nau.ch

Rebeli huthi din Yemen au revendicat marţi un atac cu o dronă încărcată cu explozivi vizând un depozit de armament saudit situat pe aeroportul de la Najran, în apropiere de frontiera cu Yemenul, relatează Reuters, scrie news.ro .

Coaliţia condusă de saudiţi care luptă împotriva huthi în Yemen din 2015 a anunţat că este vorba despre o instalaţie civilă şi a precizat că nu s-a înregistrat vreo victimă.


Citește și : Egipt: 16 presupuşi jihadişti, uciși n timpul operaţiunilor poliţiei în Sinai

Ea i-a acuzat, pe huthi, cu câteva ore mai înainte, că au tras rachete balistice către Mecca, un loc sfânt al islamului, ceea ce rebelii susţinuţi de Iran au dezminţit.

Riadul a anunţat că a interceptat două rachete lansate de huthi vizând Mecca.

Tiruri cu drone şi rachete lansate de huthi pe teritoriul Arabiei Saudite aproape încetaseră de la sfârşitul anului trecut, în urma unor negocieri între beligeranţi, sub patronajul ONU, însă au fost reluate într-un context de tensiuni puternice între Statele Unite şi aliaţii lor de la Golful Persic şi Iran.

Rebeli huthi au anunţat duminică faptul că intenţionează să atace 300 de ţinte militare considerate vitale în Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite (EAU) şi Yemen.

Două staţii de pompare saudite au fost vizate marţea trecută în atacuri cu drone.

Citește și : Ucraina: Președintele Zelenski convoacă alegeri legislative anticipate pe 21 iulie