DISTRIBUIȚI
Al Jazeera

Turcia a ‘condamnat cu fermitate’ joi tentativa de puci din Armenia, ţară vecină cu care are relaţii tensionate şi unde Statul Major al armatei a somat guvernul să demisioneze, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Ne opunem loviturilor de stat sau tentativelor de lovitură de stat oriunde în lume. Prin urmare, condamnăm cu fermitate tentativa de puci din Armenia’, a declarat şeful diplomaţiei turce, Mevlüt Cavusoglu (foto), într-o conferinţă de presă la Budapesta cu omologul său ungar Peter Szijjártó.


Citeşte şi: O echipă de medici români a ajuns în capitala Slovaciei

‘Tentativele de puci nu pot decât să destabilizeze regiunea şi, din acest motiv, ne opunem lor’, a adăugat ministrul turc.

Presat de Statul Major al armatei să demisioneze, premierul armean Nikol Paşinian l-a acuzat de tentativă de lovitură de stat şi şi-a chemat susţinătorii să iasă în stradă.

După ce l-a demis pe şeful armatei, Paşinian a luat parte la o manifestaţie cu sute de susţinători la Erevan.

Citeşte şi: EMA a început analizarea medicamentului Regdanvimab

Turcia şi Armenia au relaţii tensionate, mai ales din cauza refuzului Ankarei de a recunoaşte genocidul împotriva armenilor comis de Imperiul otoman în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Relaţiile dintre cele două ţări s-au deteriorat şi mai mult în ultimele luni din cauza conflictului militar care a opus Armenia şi Azerbaidjanul în Nagorno-Karabah şi în care Ankara a sprijinit guvernul de la Baku.