DISTRIBUIȚI

Iranul a respins miercuri ca neîntemeiată acuzaţia Statelor Unite la adresa unui iranian pentru un complot ce ar fi vizat uciderea lui John Bolton, consilier pentru securitate naţională al preşedintelui Donald Trump, transmite Reuters, potrivit agerpres.

„Iranul avertizează cu fermitate împotriva oricărei acţiuni împotriva cetăţenilor iranieni sub pretextul acestor acuzaţii ridicole şi fără temei”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului de externe de la Teheran, Nasser Kanaani, potrivit presei iraniene.


Departamentul american de Justiţie l-a acuzat oficial miercuri pe un membru al Gărzilor Revoluţionare iraniene de complot în vederea asasinării lui John Bolton. Sharam Pursafi, cunoscut şi ca Mehdi Rezayi (45 de ani) a fost inculpat pe motiv că „a încercat să plătească 300.000 de dolari unor persoane din SUA pentru a executa asasinatul la Washington sau în Maryland”. Asasinarea lui Bolton ar fi fost un act de răzbunare pentru moartea generalului iranian Qassem Soleimani, ucis în ianuarie 2020 de o dronă americană pe aeroportul internaţional din Bagdad.

Citeşte şi: Variola maimuţei: OMS deplânge atacurile împotriva maimuţelor în Brazilia – Black News

Citeşte şi: Republicanii ameninţă cu o anchetă privind percheziţia de la Mar-a-Lago – Black News