DISTRIBUIȚI
Twitter

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a lansat miercuri un apel la adoptarea unor măsuri mai eficiente pentru prevenirea crimelor şi altor violenţe contra femeilor, într-o reacţie pe Twitter la cazul de la Caracal, potrivit agerpres.

”Apelul în van al Alexandrei Măceşanu (15 ani) la serviciile de urgenţă a întristat şi şocat întreaga Europă. În centrul tuturor eforturilor noastre instituţionale şi politice trebuie să se afle politici mai eficiente împotriva uciderii femeilor şi violenţei contra femeilor”, a scris Sassoli pe contul său de Twitter.


Citeşte şi: Kim Jong Un îi avertizează pe americani şi nord-coreeni

Pe 24 iulie, Alexandra Măceşanu, o fată de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a dispărut după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină „la ocazie”.

Minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa lui Gheorghe Dincă, un bărbat în vârstă de 66 de ani, în dimineaţa zilei de 26 iulie, la aproximativ 19 ore de la apelul fetei.

Citeşte şi: Kim Jong Un îi avertizează pe americani şi nord-coreeni