DISTRIBUIȚI
afp

Cancelarul austriac Sebastian Kurz și ministrul britanic de Externe Jeremy Hunt au reacționat luni prin intermediul Twitter după atacul armat care a avut loc la Utrecht, potrivit CNN, potrivit Mediafax.

„Gândurile mele merg către familiile victimelor și către cei răniți în timpul acestui atac oribil din Utrecht. Suntem alături de Olanda în această perioadă grea”, a scris Kurz într-un mesaj postat pe Twitter. Pe aceeași rețea de socializare, Jeremy Hunt a condamnat atacul și a anunțat că păstrează legătura cu autoritățile olandeze în legătură cu acest caz. „Suntem în contact cu autoritățile olandeze. Marea Britanie este alături de cetățenii olandezi”, a postat Hunt pe Twitter.


Citește și : Norvegia susţine că are dovezi electronice că forţele ruse au perturbat sistemul GPS în timpul exerciţiilor NATO

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, și cel al Parlamentului European, Antonio Tajani, și-au exprimat și ei sprijinul pentru poporul olandez. „Uniunea Europeană este alături de Olanda și poporul său în aceste momente dificile”, a postat Juncker pe aceeași rețea de socializare. „Sunt alături de familiile victimelor. Europa trebuie să fie unită în fața violenței și a atacurilor împotriva cetățenilor noștri”, a afirmat într-un mesaj pe Twitter Antonio Tajani.

Între timp, liderul extremei drepte din Olanda, Geert Wilders, și-a exprimat admirația pentru forțele de ordine care au intervenit în acest caz. „Vești oribile vin de la Utrecht. Aduc un omagiu serviciilor de urgență, iar gândurile mele se îndreaptă către victime și rudele lor”, a postat Wilders.

Citește și : Suspectul în incidentul armat din Utrecht a fost arestat, anunţă poliţia

Cel puțin trei persoane au murit și nouă au fost rănite în urma atacului armat produs luni în orașul olandez Utrecht, conform celui mai recent bilanț anunțat de autoritățile olandeze.