DISTRIBUIȚI

Vladimir Putin nu se uită la caricaturile cu el, a dat asigurări joi Kremlinul ca reacţie la lansarea de către BBC a unui talk-show umoristic care prezintă o versiune virtuală a preşedintelui rus, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Au fost scrise multe cărţi şi au fost desenate multe caricaturi despre Putin. Au fost create marionete”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, la postul de radio Govorit Moskva. „Preşedintele nu a citit niciodată cărţile care i-au fost consacrate şi nu s-a uitat niciodată la caricaturi”, a adăugat el.


Citeşte şi: The Times: Theresa May este aşteptată să demisioneze vineri

BBC a anunţat miercuri lansarea unei noi emisiuni intitulate ‘Tonight with Vladimir Putin’.

Preşedintele rus, sub apariţia unui personaj virtual realizat printr-o tehnică de „desen animat digital în 3D”, va intervieva, într-un platou, invitaţi care vor fi „persoane reale”, în faţa unui public, şi „totul va fi live”, a precizat BBC.

Două episoade-pilot au fost comandate de BBC Two şi urmează a fi difuzate luna viitoare. Într-unul dintre ele, falsul preşedinte rus încearcă să se intereseze de feminism. Într-altul, apare fostul consilier al lui Tony Blair, Alastair Campbell, căruia îi reproşează că a contribuit la crearea unui „haos înspăimântător”.

„Omul forte preferat al întregii lumi şi care se luptă cu urşii, Vladimir Putin, şi-a atins în sfârşit scopul ultim: un talk-show la BBC”, subliniază venerabila instituţie prezentând emisiunea.

Citeşte şi: Turcia se supune ordinelor venite de la Washington şi renunţă la petrolul iranian

„Uitaţi de politica internaţională. Această emisiune de dezbateri, ce va deveni cunoscută în curând în întreaga lume, marchează victoria finală a lui Vlad, liderul lumii libere”, adaugă BBC.

În Rusia, o emisiune televizată care îl parodia pe Vladimir Putin reprezentându-l ca un pitic a fost retrasă de pe post la scurt timp după venirea sa la Kremlin în 2000.

De atunci, mass-media au fost plasate treptat sub control. Criticile la adresa preşedintelui sunt limitate la câteva publicaţii independente, iar personalitatea sa nu a fost niciodată luată în derâdere.