DISTRIBUIȚI

Guvernul Republicii Moldova a publicat o reacţie la anunţul Facebook privind ştergerea de pagini şi de conturi false cu activităţi ce ar avea legătură cu angajaţi ai Executivului de la Chişinău, informează joi Radio Chişinău, scrie Agerpres.

În ceea ce priveşte comentariile sau postările făcute de lucrătorii din cadrul instituţiilor publice, reprezentanţi ai Guvernului au precizat într-un comunicat că din bugetul de stat sunt plătiţi peste 200.000 de angajaţi, iar Guvernul Republicii Moldova nu verifică activitatea pe conturile private de pe reţelele sociale ale angajaţilor săi. „Mai mult, aceştia au diverse opţiuni politice, opinii, iar statul este obligat să păstreze graniţa dintre lupta cu fenomenul FakeNews şi garantarea libertăţii de exprimare a cetăţenilor. De aceea, în scopul combaterii fenomenului de FakeNews vom solicita informaţii suplimentare de la compania Facebook’, se mai spune în comunicat.


Citește și : O nouă ipoteză în cazul Khashoggi: Trupul jurnalistului ar fi fost incinerat într-un cuptor în consulatul saudit din Istanbul

Facebook a anunţat că a şters 28 de pagini şi 168 de conturi, precum şi 8 conturi de pe Instagram din cauza „comportamentului neautentic coordonat’. Reprezentanţii companiei mai afirmă ca aceste pagini postau şi promovau articole de satiră, imagini manipulatoare şi au răspândit informaţii false. De asemenea, au fost cheltuiţi peste 20.000 de dolari pentru promovarea pe Facebook a acestor pagini. Reprezentanţii Facebook susţin ca deşi persoanele care stau în spatele acestor pagini şi conturi îşi ascund identitatea, unele activităţi sunt legate de angajaţi ai Guvernului.