DISTRIBUIȚI

Ministerul de Externe chinez a anunţat luni că a prezentat un ‘protest oficial’ la ambasada Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC, Coreea de Nord) la Beijing în legătură cu al şaselea şi cel mai puternic test nuclear efectuat, duminică, de către Phenian, transmit Reuters şi AFP, conform agerpres.

”Coreea de Nord cunoaşte clar opoziţia Chinei faţă de testele sale nucleare”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze, Geng Shuang, într-o conferinţă de presă. El a adăugat că Beijingul susţine constant că situaţia tensionată din Peninsula Coreeană poate fi depăşită prin dialog.


Phenianul a anunţat că a testat duminică o bombă cu hidrogen, ceea ce a atras reacţii de condamnare ferme din partea întregii comunităţi internaţionale.

Postul public de televiziune nord-coreean a afirmat că testul a fost un ‘succes total’. Bomba cu hidrogen poate fi montată pe noul tip de rachetă balistică cu rază lungă de acţiune de care dispune regimul nord-coreean. Precedentele teste nucleare efectuate de Coreea de Nord au avut loc în 2006, 2009, 2013 şi în ianuarie şi septembrie 2016.