DISTRIBUIȚI
afp

Bilanţul victimelor unei epidemii de ebola, în Republica Democratică Congo (RDC), a crescut la 33 de cazuri suspecte, a anunţat Ministerul Sănătăţii, relatează DPA, conform news.ro .

Un bilanţ anterior anunţa 13 cazuri de ebola, iar celelalte decese au fost legate de epidemie.


Citește și : Statul Islamic a executat unul dintre ostaticii răpiţi în provincia siriană Soueida

Autorităţile sanitare urmează să distribuie un vaccin în zonele afectate, iar echipe medicale de intervenţie rapidă au fost trimise în oraşul Beni şi în epicentrul epidemiei, la Mangina, a anunţat sâmbătă ministerul într-un comunicat.

Această epidemie a fost identificată după ce s-a stabilit că o femeie în vârstă de 65 de ani a murit din cauza acestei boli foarte infecţioase. Membri ai familiei care au înhumat-o nu au urmat normele în domeniul sănătăţii, iar şapte rude s-au îmbolnăvit şi au murit, a precizat ministerul.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că focarul a apărut într-o zonă de conflict, în estul ţării, un lucru care poate opri eforturi împotriva răspândirii virusului.

Noua epidemie a izbucnit la doar câteva zile după ce RDC a anunţat, pe 24 iulie, sfârşitul epidemiei anterioare, care a ucis din mai 33 de persoane în provincia Ecuator (vest).

Citește și : Maduro îl acuză pe preşedintele columbian Juan Manuel Santos că se află în spatele tentativei de asasinare a sa

În cursul epidemiei anterioare, OMS a lansat o campanie de vaccinare, prin care a distribuit 7.500 de doze, în cadrul unei efort de a opri răspândirea acestei boli mortale.

Ebola, o boală foarte contagioasă care provoacă febră, conduce adesea la hemoragie internă masivă şi moarte.