DISTRIBUIȚI
www.basnews.com

Autorităţile turce au desfăşurat luni o serie de raiduri în peste 25 de provincii şi în capitala Ankara, după ce procurorii au emis mandate de arestare pe numele a 89 de persoane presupuse a avea legătură cu puciul eşuat din iulie 2016, transmite dpa, potrivit agerpres.

Conform agenţiei Anadolu, doar în provincia nord-vestică Tekirdag, procurorii au ordonat arestarea a 50 de militari.


Citeşte şi: Lider al unui cartel mexican de droguri, MORT în închisoare

La 15 iulie 2016, o facţiune a armatei turce a încercat o lovitură de stat în urma căreia au murit peste 200 de oameni şi pentru care guvernul acuză mişcarea clericului musulman Fethullah Gulen, aflat în exil în SUA.

La cinci zile după eşecul puciului, autorităţile au decretat stare de urgenţă, dar cei suspectaţi de legături cu Gulen sau cu mişcarea acestuia sunt frecvent ţinta unor raiduri.

Potrivit Anadolu, autorităţile caută suspecţi în peste 25 de provincii. Şapte membri ai forţelor aeriene, dintre care şase aflaţi în serviciu activ, au fost arestaţi în provincia Eskisehir, tot în nord-vest.

Citeşte şi: Rusia nu renunţă la Insulele Kurile

În capitala Ankara, autorităţile urmează să aresteze 32 de foşti angajaţi ai Ministerului Sănătăţii, dintre care 18 au fost deja reţinuţi de poliţie, a transmis Anadolu.

Peste 1.500 de militari, printre care 150 de generali şi amirali, au fost epuraţi din armată în urma puciului eşuat, a declarat ministrul apărării, Hulusi Akar, în parlament, la 1 noiembrie.