DISTRIBUIȚI
Reuters

Poliţişti şi procurori germani au întreprins miercuri raiduri la 16 locaţii în trei landuri din nordul Germaniei, ca parte a unei investigaţii asupra unei presupuse finanţări teroriste şi formării unei organizaţii criminale, informează dpa, potrivit agerpres.

Procurorul care conduce ancheta, Ulrike Stahlmann-Liebelt, a confirmat raidurile din landurile Schleswig-Holstein, Mecklenburg-Pomerania Inferioară şi Hamburg, adăugând că reclamaţia privind finanţarea de activităţi teroriste este încă intens investigată.


Vezi şi: Reglare de conturi! Un român şi iubita acestuia, ASASINAŢI în plină stradă! (VIDEO)

Procurorii din Flensburg investighează 11 persoane în legătură cu raidurile şi au arestat doi cetăţeni sirieni, care vor fi aduşi în faţa justiţiei mai târziu în cursul zilei de miercuri.

Procurorii au refuzat să spună unde exact au avut loc aceste raiduri.

Zece bărbaţi şi o femeie sunt acuzaţi că au convenit să desfăşoare împreună un business ilegal, între decembrie 2018 şi iulie anul acesta. Majoritatea suspecţilor sunt din Siria. Ei sunt acuzaţi de obţinere de foloase din comisioane pentru transferuri de bani în afara Germaniei.

Citeşte şi: 9/11. Osama Ben Laden, ‘micul terorist din Afganistan’ care a îngenuncheat America

Potrivit lui Stahlmann-Liebelt, sumele de bani erau de ordinul a şase cifre şi provenienţa lor este neclară. De asemenea, mari sume de bani au fost găsite în timpul raidurilor, a mai spus procurorul de caz.

Autorităţile din Flensburg coordonează aceste investigaţii, pentru că oficiul lor are sarcina de a se ocupa de orice caz care ar putea avea motivaţii politice.