DISTRIBUIȚI
AFP

Poliţia austriacă a arestat 30 de persoane în mai mult de 60 de percheziţii întreprinse luni în patru regiuni diferite ale Austriei, având legătură cu mişcările islamiste Fraţii Musulmani şi Hamas, a anunţat Parchetul, operaţiune fără legătură aparentă cu atentatul comis săptămâna trecută la Viena, informează dpa, Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Ancheta, care a fost demarată în urma cu circa un an, vizează „peste 70 de suspecţi şi mai multe asociaţii bănuite că susţin şi aparţin de organizaţiile teroriste Fraţii Musulmani şi Hamas”, anunţă biroul procurorilor din regiunea Stiria.


Citeşte şi: Arabia Saudită îl felicită pe Biden pentru câştigarea alegerilor americane

Hamas, care a câştigat alegerile parlamentare în teritoriile palestiniene în 2006, a fost fondată ca ramură a Fraţilor Musulmani. Hamas este desemnată organizaţie teroristă de SUA şi UE.

Fraţii Musulmani nu se află pe lista neagră a organizaţiilor teroriste, însă procurorii susţin că investighează legăturile între cele două organizaţii.

Citeşte şi: ATAC jihadist în apropiere de Bagdad: 11 oameni au fost ucişi!

Raidurile de luni au fost întreprinse în patru dintre cele nouă regiuni ale Austriei: în Stiria, a cărei capitală este Graz, în Carintia, Viena şi Austria de Jos.

Poliţia austriacă a arestat până acum zece suspecţi în conexiune cu atacul comis săptămâna trecută de un bărbat de 20 de ani care fusese condamnat anterior pentru că încercase să se ralieze grupării Stat Islamic în Siria.