DISTRIBUIȚI
dpa

Poliţia germană a organizat marţi un raid masiv la Berlin împotriva unor traficanţi de persoane suspectaţi că ar fi aranjat căsătorii false pentru migranţi vietnamezi, relatează dpa, potrivit agerpres.

„Am arestat trei suspecţi principali şi facem percheziţii în mai multe apartamente”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei. Cei trei suspecţi sunt doi bărbaţi vietnamezi în vârstă de 35 şi respectiv 57 de ani şi o femeie germană de 26 de ani.


Citește și: Talibanii atacă violent în Afganistan. Se dau lupte grele la Farah – VIDEO 

Circa 200 de ofiţeri ai poliţiei federale au participat la raiduri începând cu ora 06:00 locală (04:00 GMT), descrise de poliţie pe Twitter drept o „lovitură împotriva traficanţilor de persoane”.

Poliţia a efectuat percheziţii în aproximativ 20 de apartamente din Berlin şi în oraşele Ahrensfelde şi Panketal de la periferia capitalei.

Cei 10 membri ai grupării germano-vietnameze sunt acuzaţi că ar fi aranjat căsătorii false între cetăţeni vietnamezi şi germani. Căsătoriile au avut loc în Danemarca, după care membrii cuplului se despărţeau la revenirea în Germania, a afirmat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Citește și: Turcia şi Africa de Sud îşi recheamă ambasadorii din Israel

Căsătoria încheiată în Danemarca, care conferea dreptul de a trăi în ţara vecină Germania, l-ar fi costat pe partenerul vietnamez o sumă formată din cinci cifre.

Poliţia afirmă că a strâns dovezi în legătură cu 10 căsătorii false şi cinci certificate false de paternitate.