DISTRIBUIȚI

sursa foto:  telegraph.co.uk

Şapte membri ai familiei unui ofiţer irakian au fost ucişi vineri dimineaţa de bărbaţi înarmaţi la domiciliul lor în apropiere de Kirkuk, nord de Bagdad, au anunţat responsabili ai serviciilor de securitate, relatează AFP, potrivit agerpres.

‘Bărbaţi înarmaţi au atacat casa locotenent colonelului Farhan al-Azzaoui şi au răpit şapte membri ai familiei, între care trei copii’, a anunţat un căpitan de poliţie din Kirkuk sub rezerva anonimatului.


Citeşte şi: Încă un ROMÂN pe lista răniţilor din Spania

Ofiţerul a reuşit să scape după un schimb de focuri între poliţie şi atacatori, dar şapte membri ai familiei sale, care au fost răpiţi, au fost ucişi, a adăugat el. Unul dintre minorii ucişi avea vârsta de 15 ani.

Atacatorii au detonat de asemenea o maşină lângă locuinţa poliţistului, a adăugat un responsabil al serviciilor de securitate, care a acuzat organizaţia jihadistă Statul Islamic (SI) de implicare în acest atac.

Din 2014, ca urmare a avansării rapide a SI în Irak, militari şi poliţişti au lansat o amplă ofensivă împotriva jihadiştilor care a condus recent la preluarea controlului la Mosul, oraş important din nordul ţării.

Citeşte şi: Premierul irakian RECUNOAŞTE abuzurile asupra civililor din Mosul