DISTRIBUIȚI

sursa foto:  AFP

Acordarea de vize pentru Statele Unite ale Americii va fi suspendată temporar în Rusia începând de miercuri, 23 august, din cauza reducerii personalului diplomatic ordonat de Moscova, ca ripostă la noile sancţiuni americane, a anunţat luni Ambasada SUA din Federaţia Rusă, citată de AFP, Reuters şi RIA Novosti, transmite şi agerpres.

„Din cauza limitei impuse de guvernul rus cu privire la numărul personalului diplomatic autorizat să se afle în Rusia, toate operaţiunile legate de acordarea de vize, în afara celor pentru imigrare, vor fi suspendate la 23 august, înainte de a se relua de la 1 septembrie, dar numai la Moscova”, a indicat ambasada într-un comunicat.


Citeşte şi: PANICĂ la Marsilia. O maşină a luat la rând pietonii din staţiile de autobuz. Cel puţin o persoană a murit – FOTO

Această reducere a serviciilor consulare pe teritoriul Rusiei înseamnă de fapt că acei cetăţeni ruşi care vor dori să călătorească în SUA vor trebui să se deplaseze la Moscova pentru vize, întrucât consulatele americane din regiuni nu vor mai efectua respectiva procedură.

Preşedintele rus Vladimir Putin, reacţionând la noile sancţiuni impuse de Congresul SUA împotriva Rusiei, a ordonat Washingtonului să-şi reducă personalul diplomatic de la ambasadă şi consulatele din Federaţia Rusă cu 755 de persoane până la 1 septembrie.