DISTRIBUIȚI
EFE

Preşedintele Adunării Naţionale Constituante din Venezuela, Diosdado Cabello (foto) , l-a numit miercuri „asasin” pe ministrul columbian al Apărării, Guillermo Botero, care a demisionat după ce s-a dezvăluit că a ascuns un bombardament militar contra unor disidenţi din gherila FARC în care au fost ucişi opt copii, transmite EFE, potrivit agerpres.

„Ministrul Apărării din Columbia tocmai a demisionat, dar după ce a asasinat şapte copii”, a spus Cabello, în cadrul unei emisiuni de televiziune pe postul public VTV.


Citește și: Iranul A RELUAT îmbogățirea uraniului la Fordo

Cel considerat numărul doi al regimului chavist de la Caracas i-a catalogat de asemenea drept „asasin” şi „paramilitar” pe preşedintele columbian, Ivan Duque, şi pe fostul preşedinte al Columbiei, Alvaro Uribe.

„Asasini ai propriului popor”, a insistat Cabello.

Marţi, senatorul Roy Barreras, din partidul „U” care a fost susţinătorul principal al expreşedintelui Juan Manuel Santos, a dezvăluit că într-un bombardament, la începutul lui septembrie, asupra unei tabere de disidenţi din departamentul Caqueta, au fost ucişi şapte minori, între care o fată de 12 ani.

Procuratura columbiană a ridicat miercuri la opt numărul copiilor morţi în urma operaţiunii, o informaţie pe care autorităţile nu au transmis-o publicului, deşi au comunicat numărul morţilor după respectiva acţiune.

După tsunamiul declanşat în urma apariţiei dezvăluirii, Botero s-a întâlnit cu preşedintele Duque căruia i-a prezentat demisia, apreciind că este de „datoria sa ca ministru al Apărării să aibă o interpretare adecvată a conjuncturii politice”.

Cu toate acestea, în scrisoarea sa, Botero nu face referire la cazul dezvăluit de Barreras şi confirmat de procurori şi afirmă că „inamicul Columbiei este traficul de droguri”.

Citește și: Alertă FALSĂ de deturnare pe cel mai mare aeroport olandez – VIDEO

Cabello a considerat miercuri că ministrul columbian al Apărării a demisionat pentru că acuzaţia „este sigură” şi l-a avertizat pe senatorul Barreras, autorul dezvăluirii, „să aibă grijă pentru că îl vor ucide”.

La rândul său, ministrul venezuelean de Externe, Jorge Arreaza, a condamnat incidentul, într-o postare pe Twitter, arătând că în Columbia „continuă să se întâmple atrocităţi” iar comunitatea internaţională trebuie să reacţioneze.