DISTRIBUIȚI
El Pais

Un schimb de focuri între atacatori dintr-un cartel de droguri şi soldaţi mexicani s-a soldat joi cu şapte morţi, între care un militar, în oraşul Nuevo Laredo, la graniţa cu SUA, potrivit agerpres.

Un purtător de cuvânt al Grupului de Coordonare Statală pentru Construcţia Păcii în Tamaulipas, nord-estul Mexicului, a declarat pentru EFE că civili înarmaţi au atacat personalul armatei în trei situaţii care au avut loc în Nuevo Laredo, ca urmare a patrulării efectuate de soldaţi pentru a stopa acţiunile grupărilor criminale.


Citeşte şi: În prag de iarnă, Putin ameninţă Europa cu TĂIEREA gazelor

Primele informaţii relevă că atacatorii au tras asupra efectivelor armatei şi au folosit inclusiv dispozitive care sparg cauciucurile vehiculelor pentru a frâna înaintarea acestora.

În schimbul de focuri, au murit şapte persoane, şase atacatori şi un militar. În plus, trei soldaţi au fost răniţi, iar autorităţile au confiscat vehicule şi arme.

Purtătorul de cuvânt citat a dezminţit că respectiva confruntare ar fi fost legată de un transfer de deţinuţi din închisoarea din Nuevo Laredo, care s-a finalizat fără probleme în cursul dimineţii de joi.

În ultimele săptămâni, asasini plătiţi din Cartelul Nord-Est – fostul Zeta – au atacat constant efectivele Poliţiei Statale pentru a răzbuna „execuţia extrajudiciară” a opt membri ai grupării.

Citeşte şi: 27 de oameni au murit TRĂSNIŢI de fulgere în Pakistan

Ucigaşii angajaţi de Cartelul Nord-Est, care se autointitulează „Trupa Iadului”, au preluat controlul unor regiuni urbane din zona de vest a localităţii Nuevo Laredo şi se afişează în vehicule blindate similare celor folosite de forţele armate.

Cartelul Nord-Est este unul din cele două grupuri criminale care acţionează în statul de frontieră Tamaulipas şi îşi dispută regiunea cu Cartelul Golfului, pentru transferul drogurilor în statul vecin Texas.