DISTRIBUIȚI
Daily Express

Proporţia deceselor asociate COVID-19 în Anglia şi Ţara Galilor se află la cel mai scăzut nivel înregistrat în ultimele opt luni, potrivit Oficiului Naţional pentru Statistică (ONS) din Marea Britanie, relatează miercuri dpa, potrivit agerpres.

În decurs de o săptămână, încheiată pe 21 mai, au fost înregistrate în total 9.860 de decese din diverse cauze, potrivit ONS.


Citeşte şi: Canadienii vor putea fi vaccinaţi cu alt ser la rapel decât cel folosit la prima doză – Black News

Dintre acestea, 1,1% (107 decese) au avut menţionat „noul coronavirus” pe certificatul de deces.

Ultima dată când s-a înregistrat o proporţie la fel de redusă a fost în săptămâna încheiată pe 11 septembrie, când virusul a reprezentat 1% din decese, conform analizei agenţiei de ştiri Press Association.

La vârful celui de-al doilea val de coronavirus, în săptămâna care s-a încheiat pe 29 ianuarie, COVID-19 a reprezentat cauza a 45,7% din decesele înregistrate.

Citeşte şi: Lukaşenko se bazează pe armata rusă: ‘În caz de nevoie, ruşii sunt aici în 24 de ore!’ – Black News

Cifrele guvernamentale, care se bazează pe numărul persoanelor care au murit în decurs de 28 de zile după ce au fost testate pozitiv pentru COVID-19, arată că în Marea Britanie au fost raportate marţi zero decese asociate COVID-19.

Ultimele date guvernamentale arată că peste 39,4 milioane de persoane au primit prima doză de vaccin anti-COVID19, echivalentul a 74,9% dintre adulţii din Marea Britanie.