DISTRIBUIȚI

Preşedintele Emmanuel Macron a dorit să relativizeze marţi palma primită de la un bărbat în timpul unei vizite realizate la Tain-l’Hermitage (sud-estul Franţei), apreciind că este vorba de „fapte izolate”, comise de „indivizi ultraviolenţi” care nu trebuie, în opinia sa,”să acapareze dezbaterea publică”, informează AFP, potrivit agerpres.

„Nu aş vrea ca indivizi izolaţi sau oameni care merg spre extreme să poată, într-un fel, să ne facă să uităm de restul”, a declarat preşedintele francez într-un interviu acordat cotidianului Le Dauphine, adăugând că acest tip de agresiune nu îl va opri.


Citește și: Jens Stoltenberg: Apropierea dintre Rusia şi China creează ‘noi pericole’ pentru NATO

Preşedintele Emmanuel Macron a fost agresat marţi de către un bărbat în timpul vizitei sale la Tain-l’Hermitage, în departamentul Drôme, dar gărzile de corp au intervenit prompt şi două persoane au fost arestate.

Într-un fragment difuzat pe Twitter, Macron apare apropiindu-se de un grup de persoane strânse în spatele unui gard pentru a saluta oamenii care îl aşteptau. Când a întins mâna unui bărbat din mulţime, acesta se pare că l-a apucat de antebraţ şi l-a lovit pe obraz.

Citește și: Vietnamul cere bani de la populaţie pentru achiziţionarea de vaccinuri anti-covid

În înregistrare, chiar înainte de incident, se aude strigătul de război regalist „Montjoie Saint Denis!”, precum şi „Jos macronismul!”.

„Bărbatul care a încercat să-l pălmuiască pe preşedinte şi un alt individ sunt în prezent audiaţi de brigada de jandarmi Tain-L’Hermitage”, a indicat prefectura.