DISTRIBUIȚI
© Reuters / WANA NEWS AGENCY

Răspândirea bolii COVID-19 se accelerează în Iran, unde peste 3.000 de noi cazuri zilnice au fost confirmate pentru a treia zi consecutiv, potrivit cifrelor oficiale publicate miercuri, relatează AFP, potrivit agerpres.

Între marţi după-amiază şi miercuri după-amiază, au fost înregistrate 3.134 de noi cazuri de pacienţi cu COVID-19 (cu 17 mai mult decât în ziua precedentă), ceea ce ridică la 160.696 numărul total de persoane identificate ca fiind infectate cu noul coronavirus în Iran, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Kianouche Jahanpour, la televiziunea de stat.


Citește și : Pedro Sanchez cere Parlamentului spaniol PRELUNGIREA stării de urgență

După decesul a 70 de noi pacienţi în 24 de ore, în total „8.012 de persoane au decedat de la debutul pandemiei” pe teritoriul Republicii Islamice, a adăugat Kianouche Jahanpour în timpul unui interviu telefonic.

Primele cazuri de contaminare cu noul coronavirus în Iran au fost anunţate în februarie.

În timp ce numărul oficial al deceselor zilnice a oscilat sub pragul de 100 în ultimele săptămâni, numărul de noi cazuri anunţate de autorităţi a început să aibă o tendinţă ascendentă începând cu 2 mai.

Citește și : Seimul polonez ‘a bătut în cuie’ data alegerilor prezidențiale

Pe măsură ce noile infecţii se apropie de vârful celor 3.186 de cazuri atins la 30 martie, ministrul sănătăţii Said Namaki a declarat marţi că „oamenii au devenit complet imprudenţi în faţa bolii”.

„Fie au încredere completă în noi, fie cred că coronavirusul a dispărut. Şi această ultimă afirmaţie este complet falsă”, a spus el, citat de agenţia Isna.