DISTRIBUIȚI
Sierra Club

Mai mult de 100.000 de copii sunt în prezent deţinuţi în legătură cu imigraţia în SUA, număr total ce include copiii deţinuţi împreună cu părinţii lor şi minorii deţinuţi separat, a anunţat luni Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), informează AFP, potrivit agerpres.

„Numărul total de copii deţinuţi este de 103.000”, a declarat Manfred Nowak, principalul autor al Studiului global al Naţiunilor Unite asupra copiilor privaţi de libertate, calificând această estimare drept „prudentă”, bazată pe cifre oficiale, dar şi pe surse complementare „foarte fiabile”.


Citește și : Poroşenko, citat într-o anchetă penală transmisă Parchetului General din Ucraina

La nivel mondial, sunt cel puţin 330.000 de copii deţinuţi în 80 de ţări din motive legate de migraţie, potrivit acestui studiu.

„Detenţia copiilor legată de migraţii nu trebuie să fie niciodată luată în calcul (…) în interesul copilului. Există întotdeauna alte soluţii”, a declarat Nowak în faţa jurnaliştilor la Geneva.

El a precizat că numărul de 103.000 de copii deţinuţi în SUA îi include pe minorii neînsoţiţi, pe cei care au fost arestaţi împreună cu rude ale lor şi pe cei care au fost separaţi de părinţii lor înainte de detenţie.

Citește și : Trump nu exclude să depună mărturie în Congres