DISTRIBUIȚI

Este stare de alertă la Londra, după ce un şofer a intrat în pietonii din faţa Muzeului de Istorie Naturală, potrivit BBC.com .

UPDATE: Poliţia londoneză a anunţat că, în această etapă, incidentul petrecut sâmbătă în faţa unui muzeu din vestul Londrei în care au fost rănite mai multe persoane nu este considerat ca având legătură cu terorismul, transmit Reuters şi EFE.


Poliția Metropolitană a declarat că mai multe persoane au fost rănite, dar un reporter al BBC la fața locului susţine că rănile acestora au fost minore.

O persoană a fost arestată în urma incidentului de pe Drumul Expozițional din South Kensington.

Citeşte şi: Mihai Tudose, reacţie după întâlnirea cu delegaţia SUA. Ce a discutat premierul cu congresmanul Turner şi ambasadorul Hans Klemm

Reprezentanţii poliţiei au declanşat o anchetă pentru a stabili circumstanţele producerii incidentului. Până la acest moment, accidentul nu a fost catalogat drept un atac terorist.

Reporterul BBC, Chloe Hayward, tocmai părăsea Muzeul de Istorie Naturală în momentul incidentului.

„Am văzut că o mașină mergea în diagonală pe drum, chiar într-una dintre bordurile de pe marginea drumului și am văzut o mulțime de oameni, erau unul sau doi oameni întinşi pe trotuar”, a mai spus reporterul. „Am văzut o mulțime de polițiști venind, elicoptere și văd o ambulanță care are cu siguranță pe cineva, dar nu este clar cât de grav este rănit”, a completat ea.

Un alt martor, Sarah Frodsham, din Stoke Newington, din nordul Londrei, care mergea la Muzeul de Științe pe aceeași stradă, a spus: „Am auzit ce credeam că au fost focuri de armă și am văzut o mașină pe trotuar. Am fugit. (…) Când ne-am liniștit, ne-am îndreptat spre locul unde am fost și am văzut un domn pe jos, fiind reținut de poliție”, a mărturisit femeia, potrivit BBC.

Citeşte şi: Statistici SUMBRE ale Comisiei Europene: România, FRUNTAȘĂ la deficitul de colectare a TVA .