DISTRIBUIȚI
thehill.com

Un fost director de securitate al lui Donald Trump, Keith Schiller, a declarat în această săptămână la o audiere în faţa unor anchetatori din Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA că un străin s-a oferit să trimită cinci femei în camera de hotel a actualului lider de la Casa Albă în timpul unei vizite la Moscova din noiembrie la 2013, a relatat joi cotidianul The Washington Post în ediţia sa online, potrivit agerpres.


În audierea din Comisia de Informaţii a Camerei Reprezentanţilor, care a avut loc marţi, Keith Schiller a spus că a refuzat oferta bărbatului, care părea să fie rus sau ucrainean, au afirmat două persoane la curent cu discuţia. El a refuzat imediat ceea ce părea a fi o sugestie de a-i fi trimise prostituate lui Trump, au precizat sursele.

„Nu, omule, nu suntem interesaţi de asta”, i-a spus Schiller bărbatului, potrivit celor două surse.

Oferta a venit la sfârşitul unei întâlniri la care a participat şi Schiller când l-a însoţit pe Trump la Moscova pentru concursul anual Miss Univers, care era produs de o companie deţinută de magnatul american devenit în 2016 preşedintele SUA.

Vizita din 2013 la Moscova s-a aflat în centrul uneia din cele mai controversate acuzaţii dintr-un dosar acum faimos alimentat de Partidul Democrat în timpul campaniei prezidenţiale de anul trecut, când Trump a învins-o pe democrata Hillary Clinton. În document se afirma că Trump ar fi apelat la prostituate în timpul vizitei sale din capitala Rusiei – acuzaţie pe care actualul preşedinte a negat-o cu vehemenţă.

Schiller, fost bodyguard de lungă durată al lui Trump, pe care îl însoţea frecvent în deplasările sale, le-a spus de asemenea anchetatorilor din Congres că nu a văzut niciun gest compromiţător, necorespunzător sau ilegal al lui Trump pe timpul vizitei la Moscova, potrivit celor două surse citate.