DISTRIBUIȚI
Daily Express

Colaborarea în domeniul apărării cu Rusia ”nu este îndreptată împotriva altor ţări”, a declarat ministrul apărării indian Rajnath Singh luni, în ziua în care liderii celor două naţiuni urmează să se reunească la New Delhi, transmite EFE, potrivit agerpres.

”Apreciem sprijinul puternic al Rusiei la adresa Indiei. Cooperarea noastră strânsă nu este îndreptată împotriva altor ţări (şi) sperăm ca colaborarea noastră să aducă pace şi prosperitate întregii regiuni”, a afirmat Singh în timpul unei întrevederi cu omologul său rus, Serghei Şoigu.


Citeşte şi: Germania intenţionează să impună OBLIGATIVITATEA vaccinării pentru anumite categorii de angajaţi – Black News

Moscova şi-a consolidat legăturile cu Beijingul, în timp ce relaţiile dintre China şi India au fost grav afectate după o serie de ciocniri la frontieră din cauza unor teritorii disputate.

În acelaşi timp, livrarea către India a sistemului rus de rachete antiaeriene de tip S-400 a atras un val de critici din partea SUA, care au ameninţat cu posibile sancţiuni.

Şoigu a aterizat duminică la New Delhi împreună cu ministrul de externe rus Serghei Lavrov, iar preşedintele Vladimir Putin ar urma să sosească luni.

”Imediat după această întrevedere, vom avea primul dialog ministerial 2+2 între India şi Rusia pe teme de politică şi de apărare. Este vorba despre o iniţiativă specială luată de liderii celor două ţări, care demonstrează caracterul relevant” al relaţiilor bilaterale, a subliniat Singh.

Putin urmează să aibă luni după-amiază o întrevedere cu premierul indian Narendra Modi, în timpul unei vizite oficiale prilejuite de cel de-al XXI-lea summit anual bilateral între cele două ţări care are ca scop menţinerea discuţiilor pe teme strategice şi de apărare la nivel înalt.

Citeşte şi:Pe măsură ce restricțiile revin, ce moment mai bun pentru parlamentarii britanici să dezbată cuvântul lor (F)avorit? – Black News

Totodată, este de aşteptat ca cele două ţări să semneze peste 10 acorduri bilaterale în diverse domenii, în special în apărare şi comerţ.

Înainte de sosirea preşedintelui rus, India a aprobat săptămâna trecută un plan pentru fabricarea pe plan local a 500.000 de puşti ruseşti de tip AK-203 şi o investiţie estimată la 700 de milioane de dolari.