DISTRIBUIȚI

Podul Curcubeu (Rainbow Bridge) din Tokyo se va ilumina gradual în mai multe culori, până la roşu, pentru a atrage atenţia cetăţenilor dacă situaţia generată de COVID-19 se agravează în capitala japoneză, relatează EFE, potrivit agerpres.

Autorităţile locale vor anunţa, prin intermediul culorilor, gradul de alertă în se află oraşul, roşul indicând situaţia cea mai gravă pe o scară cu şapte niveluri, a informat vineri guvernatoarea oraşului, Yuriko Koike.


Citeşte şi: Bulgaria îşi redeshide graniţele pentru cetăţenii UE

„Pentru ca locuitorii din Tokyo să-şi poată dea seama care este situaţia, vom folosi culoarea iluminaţiei Podului Curcubeu din golf. Dacă situaţia se agravează, pentru a avertiza cetăţenii, se va fi folosită culoarea roşie”, a declarat guvernatoarea la o conferinţă de presă.

Rainbow Bridge care, aşa cum îi spune numele, este de obicei iluminat în culorile curcubeului, va urma noile criterii de iluminare după ridicarea stării de urgenţă sanitară în oraş şi până la îndeplinirea noilor criterii de sănătate.

Tokyo, cu o populaţie de 14 milioane de locuitori, a înregistrat circa zece contagieri pe zi în ultima săptămână, iar dacă tendinţa se menţine, criteriile fixate pentru ridicarea stării de urgenţă sanitară ar putea fi îndeplinite începând de săptămâna viitoare.

Citeşte şi: Iordania ameninţă Israelul în cazul în care va continua anexarea

Guvernatoarea Koike a anunţat şi un plan în patru etape pentru ridicarea restricţiilor aplicabil în momentul când guvernul Japoniei va consideră încheiată starea de urgenţă în prefectură.

Prima fază presupune redeschiderea restaurantelor, muzeelor şi sălilor de sport, cu excepţia celor cu prezenţă masivă.