DISTRIBUIȚI
afp

Cel puţin zece civili au fost ucişi luni într-un raid aerian asupra unei pieţe din provincia yemenită Saada (nord-vest), au anunţat surse medicale şi media citate de Reuters, potrivit agerpres.

Directorul spitalului local Al Jomhouri a afirmat că 13 persoane au fost ucise şi 23 rănite în bombardamente ale coaliţiei conduse de Arabia Saudită, care luptă alături de forţele guvernamentale împotriva rebelilor houthi susţinuţi politic de Iran.


Citește și : Un american suspectat de uciderea unui polițist la Roma a fost fotografiat în cătuşe, legat la ochi

Postul de televiziune Al Masirah, apropiat de houthi, a indicat că peste 10 civili au fost ucişi în raiduri.

Aceste informaţii nu au fost confirmate deocamdată de surse oficiale.

Conflictul din Yemen, care se prelungeşte de mai bine de patru ani, a creat cea mai gravă criză umanitară din lume, alertează cu regularitate ONU. Zeci de mii de persoane, printre care numeroşi civili, au fost ucise şi 3,3 milioane sunt în continuare strămutate, potrivit mai multor organizaţii umanitare.

Ultimele convorbiri sub egida ONU pentru a se încerca soluţionarea conflictului au avut loc în decembrie în Suedia. Dacă s-a ajuns la un acord pentru diminuarea luptelor în oraşul portuar Hodeida, nu s-a reuşit totuşi identificarea unei soluţii pentru a pune capăt conflictului.

Citește și : Trump vrea să iniţieze retragerea trupelor americane din Afganistan înaintea alegerilor prezidențiale