DISTRIBUIȚI
NYMag

Radhika Jones (foto), actualul director editorial al diviziei de carte din cadrul cotidianului The New York Times, a fost desemnată noul redactor-şef al revistei americane 15. Ea va prelua această funcţie de la Graydon Carter pe 11 decembrie, a anunţat luni BBC, conform agerpres.

Radhika Jones devine astfel prima femeie care va fi redactor-şef la Vanity Fair după Tina Brown, care a condus această revistă din structura grupului editorial Conde Nast între anii 1984 şi 1992.


Graydon Carter, în vârstă de 68 de ani, a anunţat în luna septembrie că se va retrage din activitate, după ce a condus această publicaţie timp de un sfert de secol.

Graydon Carter, WSJ

Citeşte şi: Tot mai multe guverne folosesc reţelele sociale ca instrument de manipulare

Radhika Jones a coordonat în trecut şi divizia Arts and Entertainment de la The New York Times. Înainte de acea funcţie, ea a fost managing editor la The Paris Review.

Anna Wintour, director artistic al grupului Conde Nast şi editorul-şef al ediţiei americane a revistei Vogue, a spus că Radhika Jones este o persoană „neînfricată şi strălucită”.

Ea a fost lăudată şi de Tina Brown, care a descris-o pe Twitter drept o femeie „inteligentă, versată în literatură, stilată, un condei nou al presei scrise”.