DISTRIBUIȚI
© Global Look Press /ZUMA Press/ Ammar Safarjalani

Şapte militari sirieni au fost răniţi în atacuri aeriene israeliene în sudul Damascului, potrivit agenţiei oficiale siriene de presă Sana, iar mai multe poziţii ale regimului şi unor miliţii proiraniene au fost atinse, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR), relatează AFP, potrivit news.ro.

”Forţele aeriene ale inamicului israelian au lansat mai multe rachete care au traversat Platoul Golan către sudul Damascului”, a declarat luni pentru Sana o sursă militară.


Citeşte şi: Trump reia briefingurile de presă legate de pandemie şi acum crede că purtarea măştii este un ‘gest patriotic’

”Apărarea noastră antiaeriană a fost declanşată şi a interceptat majoritatea” rachetelor israeliene, potrivit Sana, care precizează că atacul s-a soldat cu ”şapte răniţi în rândul militarilor” şi cu pagube materiale.

Corespondenţi AFP la Damasc au semnalat mai multe explozii.

Armata israeliană, contactată de AFP, a răspuns că nu comentează acest tip de informaţii.

SOHR a anunţat că este vorba despre un atac israelian şi că ţinte au fost atinse.

”Cel puţin zece rachete israeliene au luat drept ţintă poziţii ale regimului (lui Bashar al-Assad) şi miliţii aliate din Iran, în sudul capitalei Damasc”, a anunţat directorul ONG-ului Rami Abdel Rahman. ”Apărarea antiaeriană nu a interceptat rachetele”, a precizat el.

Potrivit unor transfugi din armata siriană, bombardamentele au vizat un vast depozit de muniţie cu legături cu Iranul, la Jabal al Mane, în apropiere de localitatea Kissoua, unde sunt instalaţi de mult timp membri ai Gardienilor Revoluţiei iraniene, la aproximativ 15 kilometri de centrul Damascului, scrie Reuters.

Baze au fost atacate în ultimele luni în centrul şi sudul Siriei, în care se află numeroşi combatanţi susţinuţi de Iran, potrivit unor surse din cadrul spionajului şi unor transfugi militari.

De la începutul Războiului din Siria, în 2011, Israelul a efectuat sute de atacuri aeriene vizând forţele siriene, dar şi forţele iraniene şi grupări proiraniene precum mişcarea libaneză Hezbollah, care luptă alături de regimul lui al-Assad şi Rusia.

Citeşte şi: După discuţii maraton, statele UE au aprobat un plan de relansare istoric

Israelul confirmă rareori detalii ale operaţiunilor sale militare în Siria, însă repetă neîncetat că îşi va continua atacurile atât timp cât există o prezenţă iraniană pe teritroriul sirian, pe care o consideră o ameninţare la adresa statului evreu.

Războiul din Siria s-a soldat cu peste 380.000 de morţi şi a antrenat deplasare a peste jumătate din populaţia ţării de dinainte de război.