DISTRIBUIȚI
Reuters / KCNA

Rachetele balistice testate miercuri de armata nord-coreeană au căzut în apele teritoriale japoneze, anunţă Guvernul de la Tokyo, în timp ce Statele Unite au condamnat testele militare nord-coreene , informează mediafax.

Armata nord-coreeană a lansat, miercuri, două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, în cadrul unui test. Rachetele au parcurs 800 de kilometri, atingând altitudinea maximă de 60 de kilometri.


Citește și : Teroristul care a îndoliat Franţa îşi dă drumul la gură: ‘N-a fost nimic personal!’

Ministerul nipon al Apărării a anunţat ulterior, conform postului public NHK, că rachetele nord-coreene au căzut în Zona Economică Exclusivă a Japoniei.

Departamentul de Stat american a condamnat vehement, potrivit agenţiei Reuters, testele balistice efectuate de Coreea de Nord, denunţând încălcarea rezoluţiilor Naţiunilor Unite şi generarea de riscuri la nivel regional.

În paralel cu testele Coreei de Nord, armata sud-coreeană a testat, în premieră, o rachetă balistică lansată de la bordul unui submarin. „Coreea de Sud are suficiente mijloace de disuasiune pentru a răspunde oricând la provocările Coreei de Nord”, a declarat preşedintele Moon Jae-In, conform BBC.

Citește și :  Boris Johnson pregăteşte REMANIEREA guvernului britanic