DISTRIBUIȚI
Smoke and flames rise during Israeli airstrikes in Gaza City, January 27, 2023. REUTERS/Arafat Barbakh NO RESALES. NO ARCHIVES. TPX IMAGES OF THE DAY

Militanţi islamişti palestinieni din Fâşia Gaza au lansat, miercuri seară, o rachetă spre sudul Israelului, în contextul tensiunilor extreme din ultima săptămână, dar proiectilul a fost interceptat de sistemele antibalistice, informează mediafax.

Racheta a fost lansată spre oraşul israelian Sderot, dar a fost interceptată de sistemul antibalistic Domul de Fier (Iron Dome), potrivit cotidianului The Times of Israel.


Citește și : Franţa va furniza Ucrainei 12 tunuri Caesar suplimentare

Sirenele antiaeriene au fost activate în oraşul Sderot şi în comunităţile Ibim şi Nir Am, situate în apropiere. O femeie de 50 de ani a fost rănită uşor după ce a căzut în timp ce fugea spre un adăpost antiaerian.

Atacul a fost revendicat de grupul militant palestinian Jihadul Islamic, potrivit site-ului Ynetnews.com.

Incidentul intervine pe fondul situaţiei extrem de tensionate. Şapte israelieni au fost ucişi, iar alţii au fost răniţi, la sfârşitul săptămânii trecute, într-un incident armat produs la periferia oraşului Ierusalim, ca reacţie la o operaţiune militară israeliană în Cisiordania soldată cu nouă morţi.

Statele Unite şi Naţiunile Unite au îndemnat Israelul şi Autoritatea Palestiniană să ia măsuri pentru evitarea escaladării confruntărilor. Peste 170 de palestinieni au fost ucişi în operaţiuni militare israeliene efectuate în teritoriul palestinian Cisiordania anul trecut ca reacţie la atacuri islamiste. Alţi aproximativ 30 de palestinieni au fost ucişi anul acesta.

Citește și : Rusia şi SUA au reluat contactele asupra controlului armamentelor