DISTRIBUIȚI
Radio Chișinău

Comisia Europeană a făcut joi plăți în cadrul programelor sale de asistență macrofinanciară pentru Georgia, Iordania și Moldova. Astfel Georgia a primit 100 de milioane de euro, Iordania 250 de milioane, iar Moldova 50 de milioane de euro, relatează mediafax.

Potrivit unui comunicat al CE, plățile sumei de 100 de milioane de euro către Georgia și de 250 de milioane de euro către Iordania provin, pe de o parte, din pachetul de asistență macrofinanciară de urgență în valoare de 3 miliarde de euro destinat unui număr de zece parteneri vizați de politica de extindere și de vecinătate, și, pe de altă parte, din operațiunile aprobate în aprilie 2018 și în ianuarie 2020.


Citește și: Trump l-a GRAȚIAT pe Michael Flynn

Plata sumei de 50 de milioane de euro către Moldova provine în întregime din pachetul de asistență macrofinanciară de urgență (AMF).

Plățile legate de programele de urgenţă ale pachetului AMF fac obiectul acordului și al ratificării memorandumurilor de înțelegere din ultimele luni.

Citește și: Joe Biden: Americanii nu vor accepta NERESPECTAREA rezultatelor la alegerile din SUA

CE anunță că plata unor tranșe suplimentare va depinde de îndeplinirea condițiilor de politică economică, ce urmează a fi stabilite în aceste documente. Punerea în aplicare completă și rapidă a programelor reprezintă o demonstrație importantă a solidarității UE față de aceste țări într-o perioadă de criză fără precedent.