DISTRIBUIȚI

Parlamentarii Blocului ACUM au refuzat să discute cu cei trei deputaţi din fracţiunea Partidului Şor care au răspuns invitaţiei formaţiunii de a participa la negocieri privind susţinerea „pachetului de deoligarhizare’ a Republicii Moldova, informează marţi Radio Chişinău, scrie Agerpres.

Liderii Blocului ACUM, Maia Sandu şi Andrei Năstase, şi-au exprimat regretul că nu au venit şi alţi deputaţi la discuţii, în condiţiile în care majoritatea cetăţenilor au mers la vot pentru a scoate statul din captivitatea oligarhilor. „Suntem deschişi în continuare pentru a discuta despre proiectele de legi pe care le-am propus, declaraţia pe care am propus-o, pachetul de legi care ar trebui să ducă personaje cum sunt cele care au intrat în sală (deputaţii Partidului Şor) după gratii’, a declarat Maia Sandu.


Citește și : Iranul evacuează oraşele inundate şi acuză SUA de ‘TERORISM economic’

Din partea fracţiunii Partidului Şor la discuţii au venit deputaţii Marina Tauber, Reghina Apostolova şi Denis Ulanov. Astfel, Marina Tauber a declarat, după ce deputaţii Blocului ACUM au părăsit sala fără a discuta cu deputaţii Partidului Şor, că a venit „să participe la un dialog constructiv’. „Se vede ca blocul ACUM nu a fost pregătit să mai vină cineva la întâlnire. Aceste acţiuni sunt populiste, blocul este încă în campanie electorală’, a mai spus Tauber, care a adăugat că ar fi dorit să discute cu Blocul ACUM şi despre iniţiativele legislative ale formaţiunii pe care o reprezintă.

Preşedintele Igor Dodon a anunţat anterior că va organiza marţi o nouă rundă de consultări privind formarea unei majorităţi parlamentare, invitându-i la o reuniune comună pe liderii formaţiunilor care au intrat în parlament – Zinaida Grecianîi (socialiştii), Vlad Plahotniuc (PD), Maia Sandu şi Andrei Năstase (Blocul ACUM).

Citește și : Un educator din China a fost arestat după ce şi-a otrăvit elevii

Liderii formaţiunilor care au câştigat alegerile parlamentare nu au convenit deocamdată asupra viitoarei coaliţii de guvernare. Deşi Partidul Democrat şi socialiştii au lansat invitaţii Blocului ACUM, acesta din urmă a refuzat să se aşeze la masa negocierilor cu ambele formaţiuni.