DISTRIBUIȚI
NTV Moldova

Maia Sandu, prim-ministrul Republicii Moldova, a cerut forțelor de ordine să nu încerce să blocheze activitatea instituțiilor statului, în contextul protestelor organizate duminică de Partidul Democrat, potrivit mediafax.

Maia Sandu s-a adresat prin intermediul unei conferințe de presă polițiștilor, carabinierilor, instituțiilor penitenciare și trupelor speciale.


Citește și : Parlamentul Republicii Moldova a fost dizolvat

„Ieri a fost aleasă o nouă conducere a Parlamentului și învestit un nou Guvern, care trebuie să intre în funcție și să scoată țara din criza politică. Guvernul învestit ieri reprezintă puterea legitimă a Republicii Moldova, e susținut de majoritatea cetățenilor și de către prietenii noștri de peste hotare. Guvernul își va îndeplini atribuțiile și acest lucru trebuie să se întâmple democratic”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu a acuzat Partidul Democrat, condus de Vladimir Plahotniuc, că se folosește de forțele de ordine pentru a împiedica tranziția pașnică a puterii.

„Partidul Democrat vrea să folosească structurile de forță pentru a arunca țara în haos, petru a proteja un singur om: pe Plahotniuc”, a adăugat Maia Sandu.

„Ordinele pe care le dă acum Plahotniuc sunt ilegale. Nu puneți în primejdie viața cetățenilor noștri pentru un om care și-a ieșit din minți”, a transmis Maia Sandu, asigurând că locurile de muncă al angajațiilor serviciilor de securitate nu vor fi puse în pericol.

Citește și : Președintele interimar al Rep. Moldova anunţă alegeri anticipate pentru 6 septembrie

„Atunci când pierzi puterea politică, trebuie să te retragi demn, nu să folosești cetățenii ca scut. Asigurați eliberarea instituțiilor de stat, pentru ca noul Guvern să își poată începe activitatea”, le-a transmis Maia Sandu forțelor de ordine din Republica Moldova.

„Vă ordon să vă faceți datoria față de țară și față de cetățeni”, a concluzionat prim-ministrul.