DISTRIBUIȚI

În Republica Moldova vor fi deschise 37 de secţii de votare pentru alegerile prezidenţiale din România la 10 noiembrie, un număr record, a anunţat vineri ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, informează Radio Chişinău, potrivit agerpres.

La ultimul scrutin au fost deschise 36 de secţii în Republica Moldova, iar a 37-a va fi deschisă la Străşeni, urmare a solicitării unui număr mai mare de 100 de cetăţeni, a precizat diplomatul român.


Citeşte şi: Rusia îşi face propriul INTERNET

Dintre acestea, 12 vor fi deschise în oraşul Chişinău, iar una la Durleşti, oraş care face parte din municipiul Chişinău. Două secţii de vot vor funcţiona la Bălţi, iar 22 în alte localităţi din Republica Moldova.

Daniel Ioniţă a mai precizat că în premieră la acest scrutin, procesul de vot în afara graniţelor României se va desfăşura trei zile consecutiv: vineri, 8 noiembrie, între orele 12:00 şi 21.00, sâmbătă, 9 noiembrie, şi duminică, 10 noiembrie, între orele 07:00 şi 21:00. Duminică, cetăţenii români care la încheierea procesului de vot se vor afla în secţia de votare sau la coadă în afara acesteia îşi vor putea exercita dreptul de vot până la ora 23.59, a precizat Daniel Ioniţă.

Citeşte şi: Trump îşi mută reşedinţa pemanentă din New York

Există şi posibilitatea votului prin corespondenţă, însă doar 25 de cetăţeni s-au înregistrat pentru a-şi exercita dreptul în acest mod.

Alegătorii vor putea vota cu orice tip de paşaport sau buletin valabil.