DISTRIBUIȚI
The Globe Post
The Globe Post

Formaţia R.E.M. a reuşit să-l determine pe preşedintele Donald Trump să nu mai folosească melodia „Everybody Hurts” drept coloană sonoră într-un videoclip în care îşi atacă adversarii politici. Înregistrarea a fost retrasă de pe contul oficial de Twitter, potrivit News.ro .

După ce a declarat o urgenţă naţională privind o criză care nu există la graniţa de sud a SUA şi la scurt timp după ce a aterizat la Mar-A-Lago pentru o partidă de golf, Trump a publicat pe Twitter un videoclip pentru a-şi ataca adversarii politici.


Citește și : Incendiu masiv într-un oraş portuar din sudul Bangladeshului. Nouă morți și sute de locuințe distruse de flăcări

Videoclipul care prezintă extrase din discursul recent al lui Trump privind starea naţiei alternează cu clipuri ale politicienilor, inclusiv Nancy Pelosi, Alexandria Ocasio-Cortez şi Bernie Sanders. Coloana sonoră a fost „Everybody Hurts”, melodia formaţiei R.E.M.

Membrii formaţiei R.E.M. i-au răspuns. „Liderul lumii este înşelător!”, au scris muzicienii pe contul oficial de Twitter, îndemnând reprezentanţii Congresului să-l ignore mediatic pe Trump, considerându-l manipulator.

Basistul Mike Mills le-a transmis fanilor să se ferească de mesajele înşelătoare de pe contul oficial al preşedintelui.

Nu este prima dată când Trump foloseşte muzica celor de la R.E.M. fără permisiunea lor. La scurt timp după anunţarea candidaturii lui Trump în 2015, formaţia i-a transmis un avertisment legal să nu mai folosească cântecul „It’s the End of the World As We Know It (And I Feel Fine)”.

Citește și : Netanyahu renunță la portofoliul de șef al diplomației israeliene

Solistul Michael Stipe l-a atenţionat atunci pe Trump în termeni duri, numindu-l „un om mic însetat de putere”: „Nu mai folosi muzica noastră sau vocea mea pentru falsa ta campanie proastă”, a scris muzicianul pe Twitter.