DISTRIBUIȚI

sursa foto:  getty

Qatarul a interzis duminică aterizarea unor avioane saudite trimise să ducă pelerini la Mecca, informează AFP, care preia agenţia de presă oficială SPA din Arabia Saudită, transmite şi agerpres.

Din 5 iunie, aeronavele din Qatar au interdicţie de zbor în Arabia Saudită, unul statele arabe care au rupt relaţiile diplomatice cu Qatarul, acuzând guvernul de la Doha că finanţează terorismul. La blocada împotriva Qatarului mai participă Emiratele Arabe Unite, Bahreinul şi Egiptul.


Citeşte şi: CATASTROFĂ pe mare! Un distrugător american s-a ciocnit cu un tanc petrolier. 10 marinari sunt DISPĂRUŢI – FOTO

Ca un prim semn de bunăvoinţă, Arabia Saudită a redeschis miercurea trecută frontiera terestră, pentru a permite pelerinilor musulmani să ajungă la Mecca. Totodată, autorităţile de la Riad au promis că vor pune la dispoziţie şapte zboruri în regim charter ale companiei aeriene naţionale saudite, pentru a transporta pelerini. Qatarul nu a permis însă aterizarea avioanelor saudite, pe motiv că documentaţia acestora nu era corespunzătoare. SPA precizează că documentele fuseseră depuse de două zile.

CLICK AICI pentru VIDEO!

Qatarul a salutat joi relaxarea condiţiilor de acces în Arabia Saudită pentru cetăţenii care doresc să ajungă în locurile sfinte ale islamului, dar a condamnat politizarea pelerinajului.

Citeşte şi: ‘Copilul de suflet’ al lui Bin Laden este CREIERUL atacurilor teroriste din Europa – FOTO/VIDEO