DISTRIBUIȚI
RT

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a transmis omologului său sirian Bashar al-Assad într-o felicitare de Anul Nou că Rusia va continue să sprijine eforturile Siriei de a-şi apăra suveranitatea, a anunţat sâmbătă Kremlinul, potrivit Reuters.

Putin a subliniat că Rusia „va continua să acorde orice fel de asistenţă Siriei în protejarea suveranităţii statale, unităţii şi integrităţii teritoriale, în promovarea unui proces politic de reglementare a crizei, precum şi în eforturile de restabilire a economiei naţionale”, a evidenţiat Kremlinul, conform agerpres .


La începutul lunii decembrie, Putin a dispus începerea retragerii forţelor ruse din Siria, dar a precizat că Rusia îşi va menţine baza aeriană Hmeymim din provincia siriană Latakia, precum şi unitatea sa navală de la Tartous „în mod permanent”.

Citește și : Mexic : Un primar din statul Guerrero a fost asasinat de un grup armat neidentificat

Rusia şi-a lansat primele atacuri aeriene în Siria în septembrie 2015, în cea mai mare intervenţie militară a sa din Orientul Mijlociu din ultimele decenii, înclinând balanţa conflictului în favoarea lui Assad.