DISTRIBUIȚI
AP

Președintele Rusiei, Vladimir Putin și omologul său din Belarus, Alexander Lukașenko ar putea avea o discuție telefonică înainte de finalul aestui an despre livrările de gaze rusești către Belarus, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de TASS, scrie mediafax.

„Există o presiune a timpului pentru că anumite aspecte au rămas nerezolvate. Dar contractele vor fi menținute, iar dacă președinții vor considera că este necesar, vor avea o discuție telefonică în acest sens până la finalul acestui an”, a declarat Peskov.


Citește și : O grupare jihadistă revendică responsabilitatea atacului din Burkina Faso

Potrivit informațiilor din presă, Rusia și Belarus ar fi ajuns la un acord de principiu privind aprovizionarea cu petrol și gaze naturale. Potrivit lui Lukașenko, Belarus intenționează să cumpere aproximativ 20 de miliarde de metri cubi de gaz și aproximativ 25 de milioane de tone de petrol din Rusia.

Cele două părți au anunțat că urmează să ajungă la un acord privind prețul gazelor în următoarele zile. Lukașenko a declarat recent că se așteaptă ca prețul de anul acesta, de 127 de dolari pentru mia de metri cubi să fie păstrat și în 2020.

Citește și : Filipinele interzic intrarea a doi senatori americani