DISTRIBUIȚI
Daily Sabah

Preşedintele rus Vladimir Putin a purtat o convorbire telefonică cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, a informat sâmbătă Kremlinul, potrivit Reuters, scrie agerpres.  

Erdogan i-a mulţumit lui Putin pentru ‘atitudinea pozitivă’ faţă de prelungirea acordului de export al cerealelor prin Marea Neagră şi şi-a arătat ‘înţelegerea faţă de poziţia de principiu a părţii ruse faţă de aplicarea integrală a părţii a doua a acordului, de înlăturare a barierelor pentru produsele agricole ruseşti’, afirmă comunicatul Kremlinului.


Citește și : NATO îşi caută şef – iată care sunt candidaţii cunoscuţi până acum

Rusia a pus luni condiţii pentru a accepta o nouă prelungire a acordului care permite exportul cerealelor printr-un coridor securizat din porturile ucrainene la Marea Neagră, iar Putin a spus că Moscova ar putea trimite cereale gratuit în ţări africane dacă aceste condiţii nu sunt îndeplinite.

Putin şi Ergodan ‘şi-au exprimat satisfacţia faţă de dinamica pozitivă a relaţiilor comerciale şi economice, implementarea cu succes a proiectelor strategice comune în sectorul energetic, inclusiv furnizarea de gaze şi construcţia centralei nucleare de la Akkuyu în Turcia’, adaugă preşedinţia rusă.

Comunicatul precizează că cei doi lideri au discutat şi despre normalizarea relaţiilor turco-siriene.

Citește și : Milioane de copii se confruntă cu un risc crescut de malnutriţie din cauza lipsei de fonduri