DISTRIBUIȚI
Sputnik

Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a exprimat miercuri sprijinul pentru omologul său venezuelean Nicolas Maduro, aflat în vizită la Moscova pentru a ridica problema unui ajutor financiar din partea Rusiei pentru ţara sud-americană cu o economie falimentară, relatează AFP, scrie Agerpres.

‘Sprijinim eforturile voastre pentru obţinerea păcii sociale şi a tuturor acţiunilor voastre de armonizare a relaţiilor cu opoziţia’, a declarat Putin, la începutul întrevederii sale cu Maduro, la reşedinţa sa oficială de la Novo-Ogarevo, lângă Moscova.


Citește și : NATO subliniază sprijinul în domeniul militar şi cel al securităţii pentru Libia

‘Şi, desigur, condamnăm toate acţiunile cu caracter terorist, toate încercările de a schimba situaţia cu ajutorul forţei’, a subliniat el.

Maduro, a cărui ţară este afectată de sancţiuni americane şi de o gravă criză economică, caută sprijin din partea aliaţilor săi cu mai puţin de o lună înainte de începerea celui de-al doilea mandat al său, în timp ce se confruntă cu o respingere a unei mari părţi a comunităţii internaţionale.

Reales în mai, în cadrul unor alegeri ale căror rezultate nu sunt recunoscute de către o mare parte a comunităţii internaţionale, Maduro trebuie să înceapă un al doilea mandat pe 10 ianuarie 2019.

Maduro, succesorul fostului preşedinte Hugo Chavez (1999-2013), se confruntă cu o puternică presiune din partea SUA, care l-au calificat drept ”dictator”.

‘Sunt convins că această întâlnire se va încheia cu veşti bune pentru cooperarea dintre cele două ţări’, a declarat la rândul său Maduro, adresându-se liderului de la Kremlin.

Discuţiile între cei doi lideri ‘se vor axa pe ajutorul care este necesar, de care autorităţile venezuelene au nevoie’, a declarat înainte de întrevedere purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, refuzând să ofere mai multe detalii şi mai ales suma pe care Rusia ar putea s-o împrumute aliatului său sud-american.

Citește și : Marea Britanie: Parlamentul încearcă să preia controlul asupra Brexitului