DISTRIBUIȚI

Preşedintele rus Vladimir Putin urma să se întâlnească vineri cu mamele unor soldaţi care luptă în Ucraina, a anunţat Kremlinul, potrivit Reuters şi agerpres.

În invazia rusă începută în februarie în Ucraina au murit sau au fost răniţi zeci de mii de soldaţi de ambele părţi – cel mai sângeros bilanţ al unui conflict în Europa după cel de-al doilea război mondial. Este totodată cea mai mare confruntare dintre Moscova şi Occident de la criza rachetelor sovietice desfăşurate în Cuba în 1962.


Citeşte şi: Experţii ruşi în inteligenţă artificială îl distrează pe Putin cu o imitaţie a cancelarului german – VIDEO

Pe fronturile din Ucraina au fost trimişi sute de mii de soldaţi ruşi, inclusiv unii din cei peste 300.000 de rezervişti mobilizaţi după decretul semnat de Putin în septembrie.

„În ajunul Zilei Mamei, care se sărbătoreşte în Rusia în ultima duminică din noiembrie, Vladimir Putin se va întâlni cu mamele soldaţilor care participă la operaţiunea militară specială”, arată comunicatul preşedinţiei ruse, care precizează că este vorba atât de rezervişti chemaţi sub arme, cât şi de militari profesionişti.

Citește și: Ambasada Franţei la Beijing critică voalat politica ‘zero COVID’ a Chinei – Black News

Putin a declarat că nu regretă declanşarea aşa-numitei „operaţiuni speciale” – denumirea oficială folosită de Moscova pentru război – şi prezintă conflictul armat ca pe un moment de cumpănă, în care Rusia s-a opus în sfârşit hegemoniei occidentale arogante, după decenii de umilinţe care au urmat destrămării Uniunii Sovietice în 1991.