DISTRIBUIȚI
National Compass

Preşedintele rus Vladimir Putin a salutat memoria şi „marele profesionalism” al jurnalistului american Larry King, care a murit sâmbătă şi care l-a intervievat în mai multe rânduri, a anunţat Kremlinul, relatează AFP, potrivit agerpres.   

„Preşedintele a apreciat mereu marele său profesionalism şi autoritatea sa jurnalistică indiscutabilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al şefului statului rus, Dmitri Peskov, citat de agenţia de ştiri Ria Novosti.


Citește și : Prima fotografie 3D a SARS-CoV-2

Larry King a fost în special autorul unui interviu devenit celebru cu Vladimir Putin în 2000, la câteva luni după venirea sa la putere şi la puţin timp după naufragiul submarinului Kursk.

La momentul respectiv, preşedintele rus a fost foarte criticat pentru modul în care a gestionat drama care a dus la moartea celor 188 de membri ai echipajului.

Larry King l-a întrebat în acest context pe Vladimir Putin: „Spuneţi-mi vă rog, ce s-a întâmplat cu submarinul?”. Cu un surâs sfidător, liderul rus i-a replicat lapidar: „S-a scufundat”.

Citește și : Serviciul militar în Grecia va creşte de la 9 la 12 luni

Mulţi în Rusia i-au reproşat această scenă, cu atât mai mult cu cât la momentul dramei el nu şi-a întrerupt imediat vacanţa.