DISTRIBUIȚI
Sputnik

Rusia va reduce „semnificativ” emisiile poluante până în anul 2050, a declarat, joi, preşedintele Vladimir Putin, la summitul pe tema protejării climei organizat de Administraţia Joseph Biden, informează agenţia Associated Press, informează mediafax.

„Rusia va reduce semnificativ volumul acumulat de emisii poluante” până în 2050″, a afirmat Vladimir Putin, fără a fixa un nivel exact.


Citește și : Condiţiile de detenţie ale lui Navalnîi respectă standardele internaţionale

„Este necesară cooperare amplă şi concretă la nivel internaţional pentru calcularea şi monitorizarea volumului emisiilor poluante în atmosferă. Rusia este interesată de stimularea cooperării internaţionale pentru căutarea unor soluţii eficiente în contextul modificărilor climatice, precum şi pentru alte provocări vitale”, a adăugat Vladimir Putin.

Moscova manifestă disponibilitatea de participare la proiecte comune pentru investiţii în tehnologii ecologice, a subliniat liderul de la Kremlin.

Preşedintele american, Joseph Biden, a cerut în prima zi a summitului pe tema modificărilor climatice măsuri la nivel global pentru reducerea poluării, fixând pentru Statele Unite obiectivul dimunuării emisiilor poluante cu 52% până în 2030.

Citește și : În ciuda pandemiei, Brit Awards 2021 se va ţine cu public